Bemanningsbolag och dess vara eller icke vara

March 11, 2014

Önskar förstärkning av personal inom bygg och data så kan ni anlita oss !Vi är liksom Manpower, Peak-it, Poolia med flera ett företag som har många personer runt oss som kan passa till era önskemål.Dessa bolags uppgift är att sköta anställningsintervjuer som ni företagare inte hinner med. De rekommenderar lämplig personal till er och med möjlighet att anställa personen efter tre månader.Den modellen vill anser vi inte fungera i längden, bolagen verkar bara fungera som en förlängd AF-arm.Vi arbetar traditionellt och vill att personen vi levererar till er skall ha rimlig lön från oss för att känna sig behövd och inte som någon form av boskap.Maxlön inom bemanningssektorn är 21000, vilket knappt någon kommer upp till.En satt minimilön finns i förhållande till antalet timmar man gör varje månad. Minimitimmar är 133 timmar och 122 kronor i timmen.Det blir en bruttolön på cirka 16000 för en i många fall avancerad tekniker.Mot kund tar bolagen dubbla summan plus moms. Många som börjar hos dessa bolag märker snart att man är mindre värd är befintlig personal, man tappar lusten i längden och behandlas ofta illa hos bemanningsbolaget.Slit-å-släng mentaliteten är legio.Självklart så ”konsumeras” massor av anställda och det är inte konstigt när betalningen ligger i nivå med AF-ersättningHur ser vi då detta och hur kommer vi tillbaka till respekten för kunskap och att det faktiskt kostar med kunskap även via bemanningsbolag. Två olika synsätt är det frågan om, glesbygd och stadsmiljö. Att få ett jobb är definitivt något som bemanningsbolagen riktigt utnyttjar. Den uppgiften att förmedla jobb borde vara Arbetsförmedlingen och inte profitbolag.

Please reload

Presenterar

bara Bemanningsbolag i Glesbygd ?

March 11, 2014

1/1
Please reload

Tidigare poster
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic